VIETNAM, HO CHI MINH CITY: SHOPPAILUA JA VÄRIKKÄÄN MILJOONAKAUPUNGIN SYKETTÄ


Mui Nen kalastajakylän rauhallinen tunnelma oli tiessään, kun astuimme bussista ulos Ho Chi Minh Cityn eläväisille kaduille. Bussi jätti meidät aivan niin sanotun Backpacker streetin eli suomeksi sanoen bilekadun kulmille.

Koska vatsassamme kurni, suunnistimme rinkkoinemme läheiseen kulmaravintolaan syömään, jossa törmäsimme saksalaiseen reissariin, joka oli tehnyt opiskelijavaihtonsa Suomessa ja vielä Tampereella! Pieni maailma..! Oli ihanaa puhua Suomesta ulkomaalaisen reissarin kanssa, joka tiesi asioita rakkaasta kotimaastamme ja kotikaupungistamme! Pyynikin näkötorni ja munkit sai hyvät propsit! ;)

Emme olleet vielä varanneet majapaikkaa, joten ruoan jälkeen lähdimme mahat täynnä etsimään yöpaikkaa. Kävelimme Backpacker streetin läpi, jossa meininki oli katossa! Ihmisiä oli niin paljon, että välilä mentiin kylkikyljessä ruuhkassa skoottereiden pujotellessa seassa. Baareja oli baarin perään ja jokainen niistä koitti soittaa musiikkiaan vähän kovempaa kun naapurikippola. Neonvalot vilkkuivat ja väkijoukon keskellä pieni poika esitti omaa tulishowtaan kaataen kanisterista petroolia suuhunsa. Näin hyvinvointivaltiokansalaisen näkökulmasta lapsi ja tulishowt olivat rajua katseltavaa. 


Hetken kierreltyämme ja ihmeteltyämme Saigonin värikästä tunnelmaa, löysimme sopuhintaisen majapaikan sopivan kaukaa bilekadulta. Ei muutakun unta palloon! <3


Vaikka reissubudjettimme on melko tiukka, myös reissunpäällä on pakko välillä ostaa uutta käyttötavaraa - niin paljon kun se kirpaiseekin! Omat vanhat tennarini lensi Sapan vaelluksen jälkeen roskiin, joten uudet olivat ostoslistalla. Yllättävän helposti sitä muuten pärjää reissussa tasan yksillä kengillä - nimittäin läpsyillä! <3 Kuukausi tuli talsittua pelkillä släpäreillä, ennen kuin raaskin ostaa Ho Chi Minh Citystä uudet tennarit...

Ho Chi Minh Cityssä marketteja riittää ja shoppailumahdollisuudet ovat lähes rajattomat! Jos tykkää tinkaamisesta eikä aggressiivisesti tuotteitaan myyvät myyjät haittaa, on Benh Thanh Market oikea paikka tehdä löytöjä! Löysin omat mustat "Nikeni" sieltä kelpo hintaan (18€). Alussa myyjien huutelu ja tarttuminen käsivarteen ahdisti, mutta elantoaanhan hekin koittavat saada, tosin ehkä hieman kyseenalaisin keinoin. Toisesta kojusta olisi irronnut tennarit vielä halvemmalla, mutta myyjä oli niin päällekäyvä että poistuimme takavasemmalle.


Benh Thanh Market

Kaupungilla kierrellessämme tein myös muita löytöjä, nimittäin luonnonkosmetiikkaa!!! Olen hiljattain hurahtanut luonnonkosmetiikkaan eikä innostus ole haihtuakseen myöskään näin reissunpäällä. Tässä Ho Chi Minh Cityn löytöni:

Schmid's dödö                                      
- 150 dongia eli noin 6 € (suomessa lähemmäs 20€!!!)

Antipodes antioksidanttiseerumi

 - vähän vajaat 10€

Vietnamilaisen luonnonkosmetiikkabrändin kasvovesi

 - muutama euro


Shoppailun lomassa kävimme maistamassa tunnelmallisessa piilokahvilassa (Hidden Elephant) Vietnamin ylpeyttä, nimittäin munakahvia (egg coffee)! Ja oli muuten hyvää! <3 



Kaiken kaikkiaan tykkäsimme Ho Chi Minh Citystä paljon sen tunnelmallisuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Välillä katukuvassa näkyi korkeita pilvenpiirtäjiä ja ilmassa oli modernin kaupungin tunnelmaa, kun taas  kulman takana näkyi paikallisia työntämässä ruokakärryjään tai polkemassa polkupyöräriksoillaan.

PS. Flunssan saaminen syksyisin on univeraali totuus, oli kylmä tai ei. Ho Chi Minh Cityssä ollessani sain kovan flunssan, vaikka lämpömittari huiteli 30 asteessa. Flunssan voi saada myös,  vaikkei ole  lähelläkään päiväkotia, josta normaalisti imen kaikki ihanat räkätaudit! :D


Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit