VIETNAM, NINH BINH: KUIN HALONG BAY MAANKAMARALLA

Ninh Binhin maakunta ei kuulunut alkuperäiseen reittisuunnitelmaamme, mutta reissatessamme kuulimme niin monelta matkaajalta suosituksia paikasta, että mahdutimme sen Vietnamin reittisuunnitelmaamme. Otimme bussin Cat Ba saarelta Tam Cociin, joka on kaunis kylä Ninh Binhin maakunnassa.

Ninh Bihnin maakunta sijaitsee 90 kilometrin päässä Hanoista etelään ja se on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Ninh Binhin maisemat ovat vaikuttava näky korkealle kohoavine karstikallioineen ja vihreine riisipeltoineen. Ei ole siis ihme, että sitä on kuvailtu myös sisämaan Halong Bayksi.
 


Kotimajoitus vailla vertaa Tam Cocin kylässä
 
Yövyimme Tam Cocin kylässä 2 yötä aivan superihanassa kotimajoituksessa nimeltä Tam Coc Smile Homestay


Ensimmäisenä päivänä saapuessamme kotimajoitukseen meidät otti vastaan perheen poika, joka esitteli meille paikkoja ja kertoi lähialueen nähtävyyksistä. Vuokrasimme perheeltä skootterin neljän euron päivähintaan ja kävimme tutustumassa Tam Cocin kylään.

Illalla saapuessamme takasin homestayhin meidät kutsuttiin juhlimaan vietnamilaista keskisyksyn juhlaa yhdessä perheen ja muiden majoittujien kanssa. Tarjolla oli karkkia, hedelmiä ja paikallista olutta sekä leivoksia. Vaikka olimme juuri saapuneet kotimajoitukseen, eikä meillä ollut perheen isännän kanssa yhteistä kieltä ja kommunikointimme tapahtui lähinnä googlekääntäjän kautta, meille tuli todella tervetullut olo! 


Homestayssa ollessamme tutustuimme myös yhteen espanjalaiseen ja yhteen saksalaiseen reissaajaan, joiden kanssa kävimme juhlistamassa perjantai-iltaa ja ihmettelemässä Tam Cocin kylää.

Viimeisenä päivänä kirjautuessamme ulos huoneestamme, saimme jättää rinkat majapaikallemme siksi aikaa kunnes jatkoimme matkaa yöbussilla kohti Huen kaupunkia. Perheen äiti tarjosi meille myös pyyhkeet, jotta pääsimme suihkuun vielä ennen bussimatkaa sekä lasilliset tofujuomaa ja lautasellisen hunajameloonia!


Jos siis reissaatte Ninh Binhissä, niin ei kannata yöpyä Ninh Binhin kaupungissa, sillä siellä ei ole juuri mitään nähtävää. Sen sijaan kannattaa yöpyä alueen läheisissä kylissä, kuten luonnonläheisessä Tam Cocissa. Tam Coc Smile Homestaylle iso suositus! <3

Skootteriretken maisemia

Veneretki Ninh Binhin upeisiin maisemiin

Tam Cocissa ollessamme teimme veneretken alueelle nimeltä Trang An. Veneretki kesti yhteensä 3 tuntia ja maksoi 200 000 Vietnamin dongia eli noin 8 euroa nenältä. Tarjolla oli useita venereittejä, mutta me valitsimme reitin numero 1, sillä sitä suositeltiin meille kotimajoituksestamme.

Hyppäsimme pieneen veneeseen yhdessä kahden muun turistin ja soutajan kanssa. Matkan varrella pääsimme sisälle muutamaan siistiin luolaan, jossa piti varoa ettei pää kolahda kattoon. Vierailimme myös parilla temppelillä sekä King Kong -elokuvan kuvauspaikalla. 

Matkan varrella autoimme soutajaamme melomaan vuorotellen kahden muun turistin kanssa ja ihailimme joen varrella näkyviä komeita vuoria.




 

 Kiipeäminen Lying Dragon Mountain -vuorelle

Veneretken jälkeen kiipesimme Lying Dragon vuorelle. Vuoren huipulla oli nimensä mukaan lohikäärme, jonka kanssa sai käydä ottamassa selfien. Kipuaminen ylös vuorelle maksoi 100 000 dongia eli noin 4 euroa.

Ylös vuorelle meni 500 porrasta, joidenka kipuaminen kävi urheilusuorituksesta, mutta maisemat olivat todellakin sen arvoiset!




PS. Terveisiä Huesta, jossa olemme tällä hetkellä! <3



Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit