VIETNAM, HANOI: LUOMOAVA VANHAKAUPUNKI






Aloitimme Vietnamiin tutustumisen Hanoista - Vietnamin pääkaupungista. Pelkästään Hanoin alueella asuu yli 8 miljoonaa ihmistä. Aikamoista, että pelkästään yhden kaupungin alueella asuu reippasti yli Suomen verran porukkaa!

Yövyimme Hanoin vanhankaupungin alueella, jonka kadut kuhisivat elämää. Kaikki tapahtui kaduilla, kokkaaminen, syöminen, kanojen kasvattaminen, mopon korjaaminen, tavaroiden myyminen... Jalkakäytävät olivat täynnä pieniä muovituoleja sekä pöytiä ja kaikkialla kuhisi skoottereita, polkupyöräriksoja sekä riisihattuisia paikallisia myymässä kuka mitäkin. Skoottereiden kyydissä näki lähes kaikkea, kuljetettavaa tavaraa, kolmihenkisen perheen tai koiran. Keskella Hanoita on myös "junakatu", jonka varrella on useita kahviloita.

"Junakatu"
Kanoja keskellä miljoonakaupunkia
Koira nauttii skootterikyydistä! :D
Paikallinen liikenne jatkuvana töötin soittamisineen tuntui aluksi kaaoottiselta, mutta siihen tottui yllättävän nopeasti. Tien yli vaan mentiin eikä jääty odottamaan liikenteen pysähtymistä - sillä sitä ei Hanoin kaduilla tapahdu. Skootterit, autot ja polkupyöräriksat väistivät sujuvasti tietä ylittävät jalankulkijat.

Hanoi tuntui aluksi todella epäloogiselta ja sekavalta, mutta aikamme pyörittyämme kaduilla huomasimme, että kaduilla oli tietty tehtävänsä. Yksi katu myi kenkiä, toinen katu ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tuotteita, kun taas kolmas katu keskittyi skoottereiden korjaamiseen. Joiltakin alueilta ruokapaikan löytäminen osoittautui haastavaksi, kun taas toisaalla ravintoloita löytyi pilvin pimein vierivierestä.

Maistelimme Hanoin lukuisten katukeittiöiden tarjoamia herkkuja, kuten tunnettua annosta nimeltä Bun Cha eli grillattuja possua ja nuudelia chilillä, valkosipulilla, yrteillä ja limellä. Niin hyvää!!! Maistoimme myös paikallista tuoreolutta nimeltä Bia Hoi Hanoi sekä Banh Mi 25 -kojun suosittuja patonkeja. Vietnamilaiseen ruokaan on sitten helppo rakastua! 


Niin hyvää Bun Chaa!

Jonoa suositulle Banh Mi 25 -patonkikojulle

0,50 euroa lasillinen Bia Hoi Hanoita

Hanoi oli ehdottomasti yksi kuumimmista paikoista, missä olemme tähän mennessä käyneet. Yhtenä päivänä lämpötila oli 36 astetta ja kännykän sovelluksen mukaan tuntui samalta kuin 44 astetta! Kävimme hikoilemassa myös paikallisella kuntosalilla, jossa hiki valui pelkästään istuessa, sillä ilmastointi ei toiminut kunnolla... :D

Emme löytäneet Hanoista juurikaan meitä kiinnostavia nähtävyyksiä, vaan meistä parasta Hanoissa olikin vain seikkailla vanhankaupungin värikkäillä ja elämää täynnäolevilla kaduilla sekä nautiskella paikallisista herkuista ja tunnelmasta! Hanoi meni ehdottomasti jatkoon! <3


Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit