THAIMAA, BANGKOK: TAIVAALLISTA KATURUOKAA JA MILJOONAKAUPUNGIN TUNNELMIA

Taivaallisen hyvää katuruokaa!


 Moikka! :)

Bangkokissa viettämämme 5 päivää hurahtivat nopeasti ja niihin päiviin mahtui paljon!

Tällä hetkellä olemme jo Etelä-Thaimaassa Koh Phangangin saarella, josta kirjoittelen tätä blogipostausta.

Viime viikolla tallustellessamme vielä Bangkokin katuja, meidät saavutti opiskelijaporukka, joka halusi haastatella meitä Bangkokin matkustusgalluppiaan varten. He kysyivät, mikä on ollut Bangkokissa parasta ja siihen oli helppo vasta:  ehdottomasti katuruoka!


Olimme jo etukäteen kuulleet, että Bangkok on katuruoan luvattu maa ja se todella pitää paikkansa!  Paikallisten kadulla valmistama ruoka on halpaa ja niiin hyvää! Näin budjettimatkaajina söimme usein Pad Thait (yksi maan kansallisruoista), joka maksoi 40-60 bahtia annokselta eli vähän yli euron - 2 euroa! Kaikista hassuinta on ollut huomata, että näin länsimaalaiseen elintapaan tottuneena sitä usein ajatteli syövänsä takuuvarmasta "ripulikojusta", mutta pelko osottautui aivan turhaksi. Usein jopa kävi niin, että mitä nuhjuisemmalta koju näytti, sitä parempaa ruoka oli!

Haluan siis sanoa, että kannattaa ehdottomasti syödä rohkeasti katuruokaa, sillä me emme ainakaan saaneet yhtikäs mitään vatsavaivoja. En tosin tiedä vaikuttiko asiaan se, että aloitin suuren ripulin vastaisen taistelun jo hyvissä ajoin ja pakkasin rinkkaani kiitettävät määrät maitohappobakteerivalmisteita sekä popsin niitä jo kotimaan kamaralla... Jostain kuulin myös vinkin, että kannattaa heti ensimmäisenä maahan saapumisen jälkeen käydä ostamassa ruokakaupasta paikallista maustamatonta jogurttia ja syödä sitä (maan oman maitohappobakteerikannan saamiseksi?) Ja eikun tuumasta toimeen! ;D





Katuruoasta nauttimisen lisäksi tutustuimme Bangkokin eri kaupunginosiin ajelemalla ympäri kaupunkia muun muassa kanaaliveneellä, tuktukilla, taksilla, metrolla ja Skytrainillä. Tuktuk -kyydin tinkaaminen osoittautui superhauskaksi puuhaksi, josta allekirjoittanut tykkää. :D

Vaikka julkisia kulkuneuvoja on Bangkokissa tarjolla joka lähtöön, tuntui julkinen liikenne olevan riittämätön ihmisten määrään nähden, sillä paikalliset liikkuivat paljon omilla autoillaan ja liikenneruuhkat olivat melkoiset!

Suurimman osan ajasta pyörimmekin siinä osassa kaupunkia, missä hostellimme sijaitsi juuri kulkemisen vaikeuden vuoksi. Hostellimme sijaitsi Khaosan Roadilla, joka on tunnettu lukuisista reppureissaajistaan, värikkäästä yöelämästään ja budjettihintaisista hostelleistaan. Ja sitä se myös oli! Halpaa majoitusta kaipaaville ja vilkkaan yöelämän sykkeessä viihtyville Khaosan Road onkin hyvä paikka, kunhan ei ole herkkäuninen ja muistaa pakata korvatulpat mukaan.

Kuuluisa Khaosan Road

Kävimme myös ihastelemassa miljoonakaupungin pilvenpiirtäjiä ja kaupungin hälinää Bangokokin modernimmassa kaupunginosassa kattoterassibaarissa nimeltä Above eleven. Sieltä näki upeasti koko Bangkokin ylle ja viimeistään siellä tajusi, kuinka suuresta kaupungista on kyse! Oli mageaa seurata, kuinka aurinko painui mailleen pilvenpiiräjien taakse värjäten taivaan oranssiksi.


Näkymät Above Eleven -kattoterassibaarista

Bangkokista hyppäsimme yöjunaan kohti Koh Phangangin saarta, jonne meillä onnekkailla oli ylihintaiset liput (kiitos vaan koijareille).  Pilvenpiirtäjät ovat nyt siis vaihtuneet Koh Phanangin bungaloweihin, kuullaan taas! 
Tunnelmaa yöjunassa
Thaimaalainen yöjuna
Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit