LAOS, LUANG PRABANG: BIG BROTHER MOUSE


Luang Prabangissa ollessamme kävimme myös puhumassa englantia paikallisten nuorten kanssa paikassa nimeltä Big Brother Mouse.

Big Brother Mouse on laosialainen järjestö, jonka tavoitteena on auttaa paikallisia nuoria ja lapsia oppimaan erilaisia elämässä tarvittavia taitoja, kuten esimerkiksi kielitaitoa tai matematiikkaa. Big Brother Mousen toimintaan pääset paremmin tutustumaan tästä.

Löysimme paikkaan aivan sattumalta kävellessämme pitkin Luang Prabangin katuja. Vastaamme tuli yksi järjestön toimipisteistä, jossa turistit voivat vapaaehtoisesti mennä keskustelamaan englanniksi paikallisten nuorten kanssa joka päivä kello 9 ja kello 17

Paikallisia nuoria oli paikalla paljon, mutta turisteja suhteessa nuoriin vähän. Meidän kolmen lisäksi paikalla oli vain muutama muu turisti. Kaikki turistit jaettiin eri pöytiin, jotta mahdollisimman moni nuori pääsisi mukaan keskusteluihin. Kaksi tuntia meni todella nopeasti, sillä juttua riitti! Olimme kaikki niin iloisia, että menimme paikalle, sillä paikalliset nuoret olivat aidosti iloisia ja kiitollisia siitä, että pääsivät juttelemaan ja harjaannuttamaan englannin kielen taitoaan. Elo-syyskuussa Laosissa ei kuulemma käy paljoa turisteja ja juttukavereista on usein pulaa.

Nuoret kertoivat, että osa heistä käy harjaannuttamassa kielitaitoaan lähes päivittäin OMAN KOULUPÄIVÄNSÄ PÄÄTTEEKSI. Laosilaisissa kouluissa englanninkielen opetus ei ole kovin vahvalla tolalla ja yksi nuorista kertoikin opetelleensa englantia ainoastaan järjestön kautta juttelemalla turistien kanssa. 

Mikäli siis reissaatte Luang Prabangissa, suunnatkaa muutamaksi tunniksi Big Brother Mouseen!


Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit