THAIMAA, KOH TAO: PÄIVÄRETKEILYÄ NÄKÖALAPAIKOILLE


Koh Taolla ollessamme teimme päiväretket muutamalle upealle näköalapaikalle. Koh Taolla näköalapaikkoja ja upeita maisemia riittää, sillä saari on yhtä kukkulaa ja viidakkoa!

Suurimmalle osalle Koh Taon näköalapaikoista täytyy kuitenkin maksaa jonkinlainen sisäänpääsymaksu. Näin suomalaisena se tuntuu hassulta, sillä Suomessa luontomatkailuhan kuuluu joka miehen oikeuksiin. Toisaalta sisäänpääsymaksut ymmärtää, sillä sisäänpääsymaksulla kerrotaan katettavan upeiden luontokohteiden ylläpitokustannuksia. Tuntui, että Koh Taolla ympäristöasioihin oltiin panostettu muutenkin, kuten vähentämällä muovinkäyttöä. Useissa ravintoloissa oli nimittäin muovipillien sijasta metalli-/pahvipillit ja paikallisesta ruokakauppaketjussa ei saanut muovipusseja ostoksilleen - ei edes ostamalla. Muovipussien sijasta myynnissä oli ainoastaan kangaskasseja. Toivotaan siis, että kerätyt rahat menevät oikeasti luontokohteiden hyväksi, eivätkä ole pelkkä luonnonsuojeluun verhottu turistien rahastuskeino!

Koh Taolla ollessamme kuljimme joka paikkaan jalan tai veneellä, sillä emme raaskineet vuokrata skootteria. Niimpä googletimme netistä, minne näköalapaikoille pääsee käppäillen tai botskilla ja vielä suhteellisen pienellä maksulla.

1. päiväretkikohde: Love Koh Tao Viewpoint



 

"Ahaa, Googlemapsin mukaan tää näköalapaikka sijaitsee vain vähän yli 2 kilsan päässä resoltiltamme, mennään sinne!" Ja eikun menoksi.

Googlemapsissa ei kerrottu, että nämä vähän yli 2 kilometriä olivat 90% pelkkää jyrkkää nousua viidakkopolkua pitkin. Googlemaps ei myöskään ystävällisesti huomauttanut, ettei ehkä ole kovin viisasta lähteä haikkaamaan keskipäivällä pahimmassa auringonpaahteessa. EIkä se myöskään kertonut, että juuri reppuunpakkaamanne aurinkorasva on aivan tyhjä..

Olisi ollut kovin ystävällistä kertoa, herra Googlemaps! Puolivälissä matkaa meinasi meinaan iskeä epätoivo ja välillä oli pakko istahtaa viidakkopolulle jäähdyttelemään. Kuin puskista matkalla tulla tupsahti vastaan myös toinen näköalapaikka, jonne pysähdyimme juomatauolle. Sieltä näki myös kivasti toiselle puolelle saarta. Paikan nimi taisi olla Koh Tao Two View Bar and Restaurant..?




"Viidakossa, viidakossa, nukkuu leijona..."
Levähdyspaikan maisemat

Olipahan kapuaminen, mutta perille päästiin! Nahkakaan ei ihme kyllä kärventynyt ja maisemat olivat makeat! <3 Valokuvausmaksu Love Koh Taolla oli 20 bahtia, ellei syönyt/juonut mitään. Meille ruoka oli todellakin kaiken sen kipuamisen jälkeen paikallaan!




 

2. päiväretkikohde: Koh Nang Yuan



 

Koh Nang Yuan on yhtä kuin kolme saarta, joita yhdistää pitkä hiekkasärkkä. Sinne pääsee paikallisella venetaksilla eli pitkähäntäveneellä, jonka hinta riippuu siitä kuinka hyvin osaa tinkiä. :D Me saimme tingittyä 600 bahtin menopaluutarjouksen 500 bahtiin eli vajaaseen 15 euroon. Saari on yksityisomistuksessa ja saarelle päästäkseen täytyi lisäksi maksaa sisäänpääsymaksu, joka oli 100 bahtia henkilöltä eli vähän vajaat 3 euroa per nassu. 




Koh Tao ja Koh Nan Yangin rannat ovat tunnettuja sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan, joten pakkasimme reppuumme snorkkelin sekä lasit ja snorklailimme rantavesissä. Saarella oli uskomattoman kirkkaat vedet ja veden alla näkyi kaikennäköistä merisiileistä värikkäisiin kaloihin.

Snorklailun ja hiekkäsärkällä pötköttelyn lisäksi kävimme saaren näköalapaikalla, jonne kiipeäminen tuntui liihottelulta verrattuna Love Koh Tao näköpaikalle kiipeämiseen. Ylös kukkulalle meni betoniset portaat, mutta itse näköalapaikalle eli kallion päälle kiipeäminen oli mielenkiintoista, sillä paikalla oli muutama muukin turisti. Kylkikyljessä kiipeily korkealla kallion päällä vaati vähän luovuutta, mutta maisemat olivat jälleen kerran upeat!






Ainoa miinus Koh Nan Yangilla oli, että kaikki siellä oli pirun kallista, sillä saarella oli vain yksi hotelli ja yksi ravintola, joten kilpailijoita ei järin ollut. Saarelle ei saanut myöskään viedä mitään muovia - ei myöskään vesipulloja. Ostimme ravintolasta vettä ja pienet rankalaiset, jotka maksoivat yli 8 euroa. Thaimaan muuhun hintatasoon verrattuna saarella pyydetään siis reilua ylihintaa. Kokonaisuudessaan vierailu saarella ei ollut mikään ilmainen reissu, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen!

Tällä hetkellä olemme Bo Nokin kylässä eli keskellä ei mitään, mutta löpinöitä matkastamme tänne myöhemmin! :)



Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit