LAOS, DON DET: LAOS WE LOVE YOU!


Ennen Laosiin tuloamme, meillä ei ollut mitään mielikuvaa Laosista, mutta tällä hetkellä maa on ehdottomasti yksi lempipaikoistamme!

Aloitimme Laosiin tutustumisen Don Detistä, jossa olimme 2 yötä. Don Det sijaitsee 4000 saaren alueella ja on alueen suosituin saari. Don Det on suosittu reppureissaajien kohde, mutta sadekaudella saarella ei meidän lisäksi ollut kovin montaa turistia.

Majoitimme majapaikassa nimeltä Champa Mekong Bungalows, joka sijaitsi aivan Mekong-joen vieressä! Majapaikkamme oli sillä puolella saarta, josta näki auringon nousun. Ensimmäisenä aamuna heräsimme ennen auringonnousua ja menimme riippumattoihin ihailemaan, kun aurinko nousi joelta.

Kylän lapsia majapaikkamme edessä

Majapaikkamme näkymät joelle <3

Yhtenä päivänä vuorasimme pyörät kahdella eurolla ja pyöräilimme riisipeltojen läpi Don Khongin saarelle ihailemaan vesiputouksia (Li Phi Falls).

Tien varressa vilisi lehmiä, riisipeltoja ja paikallisia peltohommissa.






Paluumatkalla yritimme löytää ruokapaikkaa, mutta ilmeisesti näin low seasonin aikaan osa syrjemmessä olevista ravintoloista oli kiinni. Lopulta löysimme paikan, joka oli auki ja jota pyöritti paikallinen perhe.

Tilasimme ruokamme "tahmean riisin" (sticky rice) kera, joka on Laosilainen tapa syödä riisiä. Ravintolan pöydillä hyppeli kissoja ja kanoja ja tien toisella puolella oli possu mutakylpemässä. Pöytämme vieressä perheen äiti nukutti lastaan riippumattoon.

Yritin kysyä perheeltä, mitä elukoita Mekong-joessa on, onko sielllä kaloja tai asuuko siellä alligaattoreita, mutta pieni kielimuuri tuli väliimme. Perhe nimittäin ymmärsi, että haluamme lähtee heidän kanssaan kalaan! Mikä jottei, harmi että olimme kerenneet jo suunnittelemaan muuta tekemistä illalle! :D Kun lähdimme jatkamaan matkaa, perheen isä tarjosi Heikille "iloisia keksejä", mutta valitettavasti jouduimme kieltäytymään niistäkin. :D




Illaksi pyöräilimme sille puolelle Don Detin saarta, josta näki auringonlaskun. Istuimme pieneen kyläbaariin ja astuessamme baariin sisälle, koko baari morjensti meitä.

Oli ihana huomata, kuinka yhteisöllinen ja ystävällinen tunnelma Don Detin saarella oli! Pyöräillessämme pitkin saaren teitä, myös moni paikallinen tervehti hymyn kera. :)

Ihastuimme Laosiin ja Don Detin saaren autenttiseen tunnelmaan. Vaikka saarelle oli kohtuullisen haastavaa päästä, on Don Det ehdottomasti käymisen arvoinen! <3

Buffalo kylätiellä


Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit