THAIMAA, KOH TAO: EDULLISTA LOMAILUA JA AURINGONPALVONTAA

Auringonlasku Koh Taolla
Moikka! 
 
Olemme tällä hetkellä Koh Taon saarella. Tulimme tänne sunnuntaina 21. päivä ja olemme siis olleet saarella jo yli viikon, oho miten aika taas juoksee! Olemme saaneet kunnon lomavaihteen päälle, sillä aikamme Koh Taolla on kulunut pääosin aurinkoa palvoessa, kirjoja lukiessa sekä auringonlaskuja ihaillessa. Täällä meillä on ollut myös ensimmäistä kertaa koko reissumme aikana majoitus, joka on lähellä rantaa (Sairee beach)  ja jossa on uima-allas. Olosuhteet lomailulle ovat olleet siis kohdillaan! <3

Yövymme majapaikassa nimeltä Prik Thai Resort, joka on todellakin joka ikisen pennin väärti (20€/yöltä kahden hengen huoneesta). Kun viikko sitten sunnuntaina löysimme Koh Taon satamasta perille resortillemme, olimme rinkkojen kantamisesta ja paahtavasta auringosta aivan hiestä märkiä (ja allekirjoittanut myös vähän kiukkuinen). Resortin aulassa meitä oli vastassa aivan ihana nainen, joka sai pelkällä olemuksellaan nälkä- ja läkähtymiskiukkuni vaihtumaan hymyksi. Tämä aivan ihana nainen myös toi meille parin päivän yöpymisemme jälkeen vedenkeittimen ja kahvikupit huoneeseemme, jotta saisimme keitettyä aamukahvit itse. Hän oli siis nähnyt, kuinka aamuisin haemme silmät ristissä aamukahvia alakerran ravintolasta ja ajatteli, että meidän on mukavampaa keittää ne itse. Jos siis ikinä reissaatte Koh Taolla, niin suosittelen lämpimästi Prik Thai Resorttia!


Aamukahvimaisemat resorttimme parvekkeelta
Olemme päässeet saarella melko halvalla, sillä päivittäin meiltä kahdelta on yhteensä mennyt rahaa vain n. 40-60€ (sisältäen kaikki). Emme tosin ole tehneet juuri mitän rahaa vievää - muutamaa päiväretkeä lukuunottamatta. Rahaa on kulunut lähinnä ruokaan, veteen ja majoitukseen. Ruoan kokkaaminen itse täällä on mahdotonta, mutta onneksi huoneessamme on jääkaappi, joten olemme saaneet ostettua aamupalat kaupasta halvalla. 

Katuruokakojujen lisäksi löysimme yhden huippuhyvän ja budjettireissaajille sopivan ravintolan: Coffee Boat -ravintolan. Siitä on tullut meidän kantapaikkamme, sillä suurimpaan osaan ravintoloista emme raaski mennä! :D Thaimaalainen ruoka-annos maksaa sielä n. 60-80 bahtia eli 1,7-2,3 euroa!



Lounas Coffee Boatissa

Jos muuten mietitte, mitä tehdä vanhoille reissukirjoillenne, niin kannattaa selvittää löytyykö reissukohteestanne kirjanvaihtoputiikkia! Mietin Koh Phangangilla, että jättäisin yhden jo lukemani kirjan hostellille, mutta päätin kuitenkin survoa sen rinkkaani -ja hyvä niin! Täällä Koh Taolla aivan resorttimme vieressä sattui nimittäin olemaan ihana pieni putiikki, joka myy ja ostaa vanhoja kirjoja. Sieltä löytyi myös pieni hyllyllinen suomalaista kirjallisuutta ja löysimpä hyllystä myös omaan alaan liittyvää kirjallisuutta, nimittäin Jari Sinkkosta. Jes! Myin kaksi lukemaani kirjaa hintaan 140 bahtia eli 4 € ja Sinkkosesta jäi maksettavaksi vain 40 bahtia eli noin euron. Kannatti siis säästää ja raahata vanhoja kirjoja hetken matkaa. :)

Hassua ajatella, että normaalisti tähän aikaan kesälomat olisivat jo ohitse ja edessä olisi paluu töihin. Kuukauden kesäloma on pirullisen lyhyt aika! Tsemppiä kaikille töihin palaaville! <3


Sairee Beach


Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit