THAIMAA, KOH PHANGAN: BUNGALOWIELÄMÄÄ, KOIRANPENTUJA JA RABIESPANIIKKI

 
Blue Lotus Resortin ravintolasta

Meidän bungalowi

Heippa! 

Vietimme Koh Phangangin saarella kokonaisuudessaan 5 yötä. Yövyimme kylässä nimeltä Baan Tai aivan ihanassa majapaikassa nimeltä Blue Lotus Resort, jossa asusteli myös 3 ylisöpöä dogia. 

Söpöytensä lisäksi nämä 3 koirulia aiheuttivat allekirjoittaneelle pientä stressinpoikasta, josta haluaisin kertoa pienen tarinan. Aika-ajoin on nimittäin hyvä herätellä stressihormonejaan pienellä rabiespaniikilla, jottei tämä maailman ihmettely kävisi liian leppoisaksi. Let the story begin:


Ylisöpö dogi nro. 1

Jokainen on varmasti lukenut lööpeistä viime aikoina paljon esillä olleista  kauhutarinoista siitä, kuinka Thaimaassa matkustaneet ovat saaneet rabieksen melkein pelkästä koiran nuolaisusta. Pitäkää nämä uutiset mielessä ja kuvitelkaa sitten tämä tilanne:

Istuskelimme ensimmäisenä iltana hostellimme ravintolassa juoden teetä. Pian seuraamme liittyi paikan supersöpöt koiranpennut. Rapsuttelimme huolettomasti koiria ja pian toinen koirista hyppäsi olkapäätäni vasten ja nuolaisi naamaani, tehden samalla kynnellään pienen naarmun olkapäähäni. Jatkoimme teen juontia, kunnes mieleeni tuli lööppien kauhutarinat. Paniikki oli valmis.

Mahtoikohan pennuilla olla rabiesrokotteet? Maksoimme teet, mutta en kehdannut kysyä koirien isännältä (=paikan omistajalta) rokotteista - olihan vasta meidän ensimmäinen iltamme. Sen sijaan sain suustani kakistettua: "Oi kuinka nuo pennut ovat niiiiin söpöjä!" Hyvähyvä. Isäntä kertoi pentujen olevan rescuekoiria, joille hän halusi antaa kodin. Paniikki kasvoi.

Ripeästi bungalowille ja google auki hakusanoin: "rabies Koh Phangan". Armelias Google kertoi Koh Phangangin saaren olleen vesikauhuvapaa jo 12 vuotta. Sykkeeni laski hieman. Sitten soitto vakuutusyhtiölle: "Pitääkö minun olla huolissani ja lähteä hakemaan rabieksen suojarokotesarja?" Vakuutusyhtiön varmaääninen nainen ei puolestaan ollut lainkaan huolissaan mahdollisesta vesikauhutartunnasta, sillä koira ei ollut purrut minua. Hän myös vakaasti uskoi rescuekoirina hankittujen koirien olevan kyseistä tautia vastaan rokotettuja. Okei, huhhuh. Kiitos ja hei. Paniikki alkoi laskea.

En kuitenkaan voinut uskoa pelkkään mututuntumaan. Meidän oli siis kehdattava marssia koirien isännän luo ja saatava kysyttyä, olisiko koirilla rokotus vai ei. Selitimme isännälle tilanteen ja helpotukseksemme isäntä laski kätensä olalleni ja kertoi minua raapaisseen koiran saaneen rokotteen kuukausi sitten, eikä syytä huoleeni ole. Hän myös kertoi kaikkien 3 koiran olevan rekisteröityjä (ja rokotettuja), mutta varoitti samalla saaren muista koirista, jotka juoksivat vapaina rannalla, sillä niistä ei voinut tietää.

Paniikki oli selätetty. End of story.

Ylisöpö dogi nro. 2

Ylisöpö dogi nro 3.

Lopuksi pientä faktaa taudin todellisesta leviämisestä Terveyskirjaston nettisivuilta: "Myös eläimen syljen joutuminen rikkinäiselle iholle tai limakalvoille voi tuoda tartunnan. Tassun raapaisut tai muut eläimen aiheuttamat vammat, joissa sylkeä ei joudu kudoksiin, ovat vaarattomia."

TODELLISUUDESSA siis hätää ei ollut, mutta mikäli haluatte ottaa varman päälle ja antaa stressihormoneidennekin lomailla rauhassa, kannattanee pysyä kaukana kaikista eläimistä tai hankkia rabiesrokote! 


Ainiin ja jos reissaatte Koh Phangangilla, iso suositus Blue Lotus Resortille! Paikan omistaja oli superystävällinen (lue paniikkiystävällinen), bungalowit olivat siistit, ruoka oli hyvää ja paikka oli myös budjettihintainen (yö maksoi alle 20€).

Meidän huoneessamme ei tosin ollut ilmastointia ja alkuun meitä hieman epäilytti mahtaisimmeko pärjätä pelkällä tuulettimella 30c helteissä. Ensimmäisen yön jälkeen totesimme tuulettimen riittävän  hyvin ja keksimme tarvittaessa muita (ilmaisia) tapoja viilentyä, kuten ottamalla kylmän suihkun (joka tosi olin myös pakko sillä hanasta ei tullut kuin viileää vettä).


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin oikein rentouttavaa heinäkuuta vaan sinne koto-Suomeen, meikäläinenkin yrittää täällä kovasti rentoutua! :D

 
Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit