THAIMAA, BANGKOK: MATKAVÄSYMYSTÄ JA TURISTIKOIJAUKSIA


Heipparallaa!

Maailmanympärimatkamme on alkanut ja on aika ensimmäisen blogipostauksen, wuhuu!! :)

Täällä sitä ollaan, Thaimaassa, Bangkokissa. Saavuimme tänne eilen päivällä. Meillä oli lento Helsingistä Dohaan, josta koneenvaihdolla matka jatkui Bangkokiin. Lennot kesti yhteensä 15 tuntia, joten pientä matkaväsymystä on ollut havaittavissa! Viime yönä uni maistui ja nukuttiinkin kevyet 14 tunnin yöunet. Eiköhän sillä suurin matkaväsymys luulis olevan kuitattu!

Meitä väsyneitä ja kokemattomia thaikkuturisteja päästiin heti alkajaisiksi koijjaamaan...  Tässä pieni stoori siitä teille:


Lentokentältä matkamme jatkui junalla kohti Bangkokin keskustaa. Bangkokin juna-asemalta meidän oli tarkoitus jatkaa matkaa bussilla Khaosan Roadille, jossa hostellimme sijaitsi. Meille tuli kuitenkin mutkia matkaan, sillä löysimme itsemme hostellin sijasta tuktuk kyydistä kohti paikkaa nimeltä: "Thailand information reservation". Miten tähän oikein päästiin???

Noh, emme päässeet kauaksikaan keskustan juna-asemasta, ennenkuin seuraamme liittyi paikallinen "mukava mies", joka kysyi mistä olemme ja minne olemme matkalla. Keroimme olevamme matkalla Khao San Roadille. Tähän mies vastasi, että bussilla numero 204 pääsisi perille ja että bussipysäkki löytyy aivan kulman takaa.


"Mukava mies" ohjasi meidät niin sanotulle bussipysäkille, johon bussin oli määrä tulla 10-15 minuutin kuluttua. Odotellessamme bussia "mukava mies" jutteli meille niitä näitä ja kertoili itsestään. Hän toivotti meidät tervetulleeksi Thaimaaseen ja jakoi matkavinkkejä maahan. Hän myös kysyi, mitä aiomme Thaimaassa tehdä. Kerroimme olevamme Bangokissa 5 yötä, jonka jälkeen aiomme matkata Koh Phangangin saarelle.


"Mukava mies" tuntui tietävän paljon matkasta Koh Phanangille ja kertoi, että meidän olisi mahdollisimman pian hankittava matkaliput saarelle, sillä tänään on koulujen loppumispäivä ja kaikki kuulemma suuntaavat Koh Phangille Full moon party - juhliin (jonne mekin olimme menossa). Eikä aikaakaan, kun löysimme itsemme tuktukista matkalla kohti paikkaa nimetlä Thailand information reservation, josta matkalippuja saisi kuulemma edulliseen hintaan! Mies myös kertoi, että kyseinen paikka menisi kiinni aivan kohta, joten meidän olisi heti suunnattava sinne ostamaan lippuja...


Saavuimme paikalle ja paikan asiakaspalvelija koitti myydä meille kuljetusten lisäksi myös 8 yön majoitusta saarelle hintaan 660€. Tässä vaiheessa tajusimme, ettei kyseessä ollutkaan mikään erityisen halpa paikka ja pyysimme tarjousta vain kuljetuksista. Ostimme kuljetukset saarelle (yöjuna, bussi- ja kaksi venekuljetusta) ja poistuimme paikalta miettien, mahdoimmmeko juuri tulla huijatuksi. Hostellille päästyämme googletimme, paljonko junamatka netistä ostettuna maksaa ja tajusimme, että kyllä, tulimme juuri maksaneeksi ylihintaiset matkaliput saarelle.



Summasummarum: Oppirahat maksettu ja tarvittavat matkat Koh Phanangin saarelle hankittu. Thaimaassa matkustavien on syytä olla luottamatta vilpittömän rehellisiltä tuntuviin "mukaviin miehiin" ja tarkistaa kaikki ensin netistä itse... :D


Ensimmäinen ilta Bangkokissa

Että sellainen ensikosketus Bangkokiin! Muuten Bangkok ja Thaimaa vaikuttaa viihtyisältä ja uskon, että kuukausi Thaimaassa kuluu oikein leppoisasti. :P

PS. Täällä myydään grillattuja skorpioneja cocktailtikuissa ja Khaosan Roadilla on bileet 24/7. Jännää!




Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit