KOH PHANGAN: KUULUISAT TÄYDENKUUN JUHLAT


Tervehdys!
Tiesittekös, että Thaimaa - ja erityisesti Koh Phangan - tunnetaan täydenkuun juhlistaan eli Full Moon Partyistään?

Full Moon Partyt järjestetään Koh Phangangilla vuoden ympäri JOKA IKISENÄ kuukautena. Saari onkin saanut maineen turistien bilesaarena, vaikka se on myös paljon muuta! Toisaalta en ihmettele lainkaan, mistä maine on tullut, sillä Full Moon Partyjen lisäksi tarjolla on myös Half Moon Partyt, Waterfall partyt, Jungle partyt ja vaikka minkälaisia kekkereitä. Luimme netistä, että pelkästään Full Moon Partyillä on kuukausittain 5000-30000 kävijää. Aikamoista.

Satuimme olemaan Koh Phangangilla juuri Full Moon Partyjen aikaan ja täytyihän sitä käydä katsastamassa millaisista pirskeistä on oikein kyse. Juhlimme kunnon budjettimatkaajahengessä, sillä emme halunneet käyttää juhlimiseen paljoa rahaa.

Full Moon Partyt järjestetään rannalla nimeltä Haad Rin. Kulkeminen Haad Rinin rannalle onnistui kätevästi, eikä kyyti maksanut kuin 100 bahtia per nenä (n.3€). Juhlapäivänä juhlijoita (eli turisteja) kuljettavia lavatakseja ajaa Haad Rinin rannalle vähän väliä ja lavataksin juhlapaikalle sai menemällä liftaamaan tienvarteen. Lavataksin kyydissä oli tunnelmaa, sillä tie rannalle oli mäkinen ja möykkyinen, joten kyydissä sai välillä pitää kunnolla kiinni lavan laidoista!

Luimme netistä, että juhliin olisi 100 bahtin eli noin 3 euron sisäänpääsymaksu, mutta mikäli paikalle saapuisi tarpeeksi ajoissa, ei sisäänpääsymaksua peritä. Mikäli ymmärsimme oikein, sisäänpääsymaksua aletaan perimään klo. 19. Olimmekin Haad Rinin rannalla jo klo. 18.30 ja vältyimme siis sisäänpääsymaksulta, JIIHAA!



Sisäänpääsyportti

Rannalla oli vielä alkuillasta hiljaista, sillä suurinosa juhlijoista saapui paikalle vasta puolenyön aikaan. Kävimme kaupasta hakemassa evästä ja istuimme rantahiekalle ihmettelemään. Erilaisia sankoja myytiin joka lähtöön, mutta lyhyellä matikalla laskettuna kaupasta kipaistut sidukat ja oluset tulivat halvemmiksi. ;)


Haad Rin alkuillasta

Budjettibilettäjien eväät

Rannalla ja rantakaduilla oli myynnissä jos mitäkin Full Moon Party krääsää ja juhlat olivat selkeästi suunnattu turisteille. Myynnissä oli muunmuassa printtipaitoja sekä neonhattuja ja useassa kojussa myytiin neonvärisiä kehomaalauksia, jotka kuuluivat juhlan henkeen.


Body painting -koju

Pian ranta oli tupaten täynnä juhlakansaa ja juhlatunnelma oli katossa. Ihmiset tanssivat rannalla, teknon tyylinen musiikki raikasi ja rannalla oli myös useita hienoja tulishow -esityksiä. Äiti on aina sanonut, ettei tulella saa leikkiä, mutta Thaimaalaiset äidit eivät vissiin ole kertoneet lapsilleen samaa, sillä rannalla oli kännisille turisteille suunnattua tulilimboa ja tulinaruhyppelyä. Hurjaa!

Tulishow
Tulilimbo

Olipahan melkoiset rantajuhlat ja hauskaa oli! Olimme etukäteen lukeneet, että rannalla olisi juhlien aikaan paljon taskuvarkaita, mutta me emme ainakaan törmänneet yhteenkään pitkäkyntiseen. Otimme lavataksin puolenyön aikaan takaisin majapaikallemme, jossa meitä oli vastassa vastaanottokomitea, ketkäs muutkaan kuin söpö kolmenkopla!




Dogit vastassa bungalowilla


Rakkaudella,
Tiia

Kommentit

Suositut tekstit